10 Mayıs 2013 Cuma

Esinlenme ~~ Aslı'dan Öğütler Diyelim Buna da ^^

Bir kaç saattir takip ettiğim bloglardaki postları okurum ve onlarla ilgili yaptığım yorumlardan sonra içimde bir yazma ihtiyacı duydum nedense..

Bazı arkadaşlarım hayatımızı yaşayamadığımızı falan söylemiş, bazı arkadaşlarım ayrılık acılarını, yitirilen güven duygularını anlatmış... Bazıları ayrılıkların acısını şiirlere dökmüş, bazıları şarkılara, bazıları yazılara..
Yani herkes aşkını, derdini, acısını farklı farklı yollarla ifade etmiş..

Benim öncelikle değinmek istediğim konu yitirilen güvenn..
Üzgünüm arkadaşlar eğer biri size bir kere yalan söylemiş ya da çok büyük bir hata etmişse o kişiye olan güveninizi bir daha asla geri kazanamazsınız.. Evet bir süre "canım insan ya hata etmiş der" ona güvendiğinizi zannedersiniz ama daha sonra şüphelenmenize sebep olacak küçücük bir şey olduğun da" aahh yine mi? yine mi yaptın!
Hayır Allah'ım lütfen yanılıyor olayım" dersiniz. Ama içinizde bir yerlerde yanılmadığınızdan çok eminsinizdir.. O yüzden asla sevdiğiniz değer verdiğiniz kaybetmek istemediğiniz insanlara yalan söylemeyin..
Çünkü sevdiği, güvendiği insan tarafından kandırıldığını fark etmek bir insanın yaşayabileceği en büyük acılardan biridir.. Aslında ne yalanın ne de ne uğruna/hangi sebeple söylendiğinin hiç bir önemi yoktur.. Ve hayatta hiç bir yalan bir doğrudan daha iyi daha adil değildir..
Bizler hep eğer doğruyu söylersem kırılır, üzülür ona bunu yapamam der dururuz.. Aslında o insanın içten içe ona yalan söylediğimizin ve onu kandırdığımızın farkında olduğunu bilmeyiz. Ve o insan da bizi kaybetmeme uğruna kendini kandırmaya, içindeki o sesi bastırmaya devam eder.. Ve aslında bu durum onu doğrulardan daha çok yaralar, daha çok üzer, daha çok yorar...
Kendi kendinizle savaşmak zorunda kalmak hiç kolay olmasa gerek...

Sıra geldi ayrılıklara..
Elbette hepimiz kendimizce çok büyük acılar yaşayıp, çok şeyler kaybettik. En sevdiğimiz, onsuz nefes alamayacağımızı söyleyip gecelerce ağladığımız insanlardan ayrılmak zorunda kaldık..
Kimilerimiz sevgilisinden, kimilerimiz evlatlarından, kimilerimiz de anne babalarından ayrılmak zorunda kaldı bu hayatta.. Kimi sonsuza dek, kimi yalnızca bir süreliğine.. Ama herkes yaşadığı ayrılığın hüznünü.. Herkese tanıdık bu soğukluk, bu acı...
Ama hiç birimiz ölmedik işte hiç birimiz yıkılmadık.. Hala hayattayız, hala bir şeyler uğruna savaşıyoruz. Hala birçok konuda başkalarıyla yarışıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor hatta bazen paralanıyor nasıl yapamam bunu diye kendi kendimize kızıyoruz..
Vee yaşadığımız bu hayatın içinde her gün yeni birileriyle tanışıp birilerini hayatımıza kattığımız gibi birilerini de çıkarmak zorunda kalabiliyoruz.. Tanışmalar nasıl olmak zorundaysa ayrılıklar da yaşanmak zorunda bu hayatta.. Her gelen bir şey katar her giden bir şey götürür lafındaki her gidenin bir şey götürdüğü kısmına da katılmıyorum. O benim yaşama sebebimdi, giderken kalbimi de götürdü lafları ne kadar da çocukça ve saçma..
Bu hayatı yalnızca kendiniz yaşıyorsunuz. Tanrı bu bedeni, bu ruhu, bu güzellikleri yalnızca size verdi.. Bir başkasına değil..
Öyleyse neden bu başkalarının ardından ağlama ve hüzün senfonileri.. Sonsuza dek böyle mi sürecek yanii?? Sonsuza dek onsuzluk için ağlayabileceğinizi mi sanıyorsunuz..??
Size bir haberim var yanılıyorsunuz.. Hem de ççokk yanılıyorsunuz..
Çünkü hayat devam ediyor ve insanlar yaşıyor. Hayatın, güzelliklerin hatta zorlukların bile tadını çıkarıyor..
Bu hayat sizin ve onu siz nasıl istiyorsanız öyle yaşayın..
Kontrol sizde.. Gaza basmakta, olduğunuz yerde kalmakta size bağlı.. Sakın başkalarını suçlamayın..
Çünkü hayatınızı kendi iradenizle kendi seçimleriniz, kendi doğrularınız ve kendi yanlışlarınızla siz yazıyor siz yaşıyorsunuz..
Şimdi kalkın ve atın üzerinizdeki ölü toprağını!

Yazdan kalma delice bir fotoğraf benden sizlere bir armağan.. Hadii kalkın ve asla yapmam tamamen rezillik dediğiniz şeyi yapın.. Çünkü o gün kuzenlerim bana tam olarak bunu yaptırmıştı (:

Biraz uzun bir yazı oldu.. Başlarken bu kadar çok yazacağım benim bile aklıma gelmezdi.. Umarım sizler için faydalı ve güzel bir yazı olmuştur.. :)
Sevgimle;



12 yorum:

  1. Güzel bır yazı olmus
    genelde bu tarz okumam sewmem de ama hoş olmus senınkısı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımm.. Ben de genel de öğüt vermeyi sevmem ama o kadar olumsuz post okuyunca yazma ihtiyacı duydum işte (:

      Sil
  2. canım benim çook içtensin bu aralar bende hep diyorum ki üzerime ölü toprağımı attılar şimdi sende böyle bir tabir görünce aa oldum ...fotona bayıldım çok hoş çok doğal ve çılgınca dilerim kimse seni üzmez herşey gönlünce olsun kanatsız meleğim optüm çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa atmasınlar üzerine ölü toprağı kuzum izin vermee...
      bak çok iyi olmuş o zaman bu yazıyı yazmam :)
      ben de sana bayıldım ki.. seni de kimsecikler üzmesin güzel kalpli, sevgi dolu, duygusal arkadaşım benim :)

      Sil
  3. hihi güvenden yalandan kandırmaktan girmişsin ve sonaaaaa nefis bi motivasyon yazısı olmuş ki. ne çok haklısın.
    :)
    bi de o rezil foto :) yazdığım mutluluk yazıları için çok uygunmuş.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahh sorma bir an öyle paylaştım ama aslında hala inanamıyorum kendime (: aslında güzel bir gündü benim için.. sanırım o yansıdı yazıya da..

      mutluluk yazıları mı?? bence delilik yazıları için daha uygun.. Çılgın Aslı modunda :))

      Sil
    2. sen çılgın değilsin kii.
      muzipsin oyuncusun duygusalsın filan işte.
      :)

      Sil
    3. oyuncu mu? muzip mi? ben mi??
      hımmm aslında çok uslu bir kızım ben yaa gerçekten bakkk :P
      hehehehe :)

      duygusallık?? oo işte o hat sefada.. ufacık bir şeye ağlayabilirim.. çok çabuk kalbim kırılır bıdı bıdı işte (:

      Sil
    4. :)
      hep böle ol amaaaa.
      :)

      Sil
    5. ssööözzzz veriyorumm hep böylee olucammm :))

      Sil
  4. Canım ne güzel bir yazı olmuş bu böyle, hakikaten unuttuğumuz ama aslında bildiğimiz gerçeklerin altını çizmişsin. Umut veren bir yazı. Öperim çokk. Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suicimm
      çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için
      normal de böyle şeyleri yazmam bloguma ama o sıra takip ettiğim neredeyse bütün bloggerlar depresifti ben de dayanamayıp karaladım işte bir iki bişey (:

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: