28 Mayıs 2013 Salı

Özledim Ki ~~ Kitap Yorumu: Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon ~~

Uzun zamandır yazamıyorum.. Gerçi geçen gün kaçamak 4 fotoğraf paylaştım ama içime sinmemiş alelacele yapılmış bir paylaşımdı. O yüzden özlemişim içime sine sine yazmayı..
Neyse bomba gibi geri döndüm diyebilirim... Süper süper kitaplar aldım kendime..
Yeni evim iş yerime çok uzak yaklaşık 3 saatim yolda geçiyor.. Tabi bu durumdan şikayetçi değilim..
Sonuçta çok sevdiğim bir işim ve iş arkadaşlarım var -aman nazar etmeyin pleaseee-.
Neyse geleyim ana konuya önceki yazılarımda yapacağımı söylediğim gibi hesap kesim tarihim geçer geçmez direkkk kitapçıma gittim veeee 5 tane kitap birden aldım.. Aslına bakarsanız hala almayı istediğim o kadar çok kitap var ki offf offf çok dertliyim bu konu  da arkadaşşş :D
Sizlere tek tek kitaplar hakkında bilgiler paylaşacağım. Tabi bitirince de tek tek yorumlarımı paylaşacağım merak etmeyin canımmm :)



Bu Yazımda Şu An Okuduğum İlk Kitapla Başlayayım Anlatmaya:


Aklından Bir Sayı Tut- 658- John Verdon
Kitapçıya gittiğimde bu kitabı almak aklımın ucundan bile geçmiyordu aslında ama kitapçımla sohbete dalmışken bana bu kitabı okuyup okumadığımı sordu ben de yok deyince kitabı bana uzattı ve "mutlaka okumalısın" dedi. Tabi ben de hemen ukalalık edip - kitabın görüntüsüne aldanarak- "Olasılıksız gibi bir kitapsa almayayım, o kitapları okuyamıyorum, kafam çok karışıyor, deli olurum," dedim. O da "yok yok oku bak konusuna," dedi. Arkasındaki yazıyı okuyunca  "Tamam!" dedim.  -Resimden arka yazıyı okuyabilirsiniz-
Kitabın konusu klasik katil, dedektif ilişkileri üzerine kurulu. Ama anlatım, bağlantılar falan süper. Yazarın tarzına ve zekasına bayıldım... Nereden ne çıkacağını tahmin bile edemiyorsunuz. Etseniz de mutlaka yanılıyorsunuz. Yazarın bakış açısı bence süper ve tamamen kişisel.
Her şeyin altından öyle garip şeyler çıkıyor ki bazen "yok artık canım bu ne saçmalık" falan diyorsunuz ve kitabı elinizden bırakamıyor, "bu olay nasıl sonuçlanacak ne yani bu böyle mi olmuş," deyip şaşkına dönüyor, kendi kafanızda teoriler üretmeye başlıyorsunuz. Ve sevgili dedektif Gurney'ın eşi Madeleine'nin zekasına hayran kalıyorsunuz. Yani şahsen ben öyleyim... Hatta öyle tahminlerde bulunuyor ki zaman zaman acaba katil o mu diye düşündüğüm bile oluyor. Ama bakalım kitap bitince görüceğiz bu sevgili hayvani, zeki mi zeki, ince ayrıntı manyağı seri katilimiz kimmiş.

Yalnızca otobüste - sıkışıp nefes alamayacak durumda olmadığım zamanlarda- okuyabiliyorum kitabı -malum ev taşıma işleri bitmiyor öyle hemen- ve şu anda 370. sayfadayım.. Kitaba başlayalı yalnızca 1-2 gün oluyor. Çok çok hızlı okuyan bir tip de değilim açıkçası ve anlamadığım bir nokta olduğunda kesinlikle aman diğer cümlelerden sonra anlarım nasıl olsa deyip geçmem gerekirse aynı cümleyi 10 kere okurum. İçime sine sine, her kelimenin tadını çıkara çıkara okumaktan yanayım ben. O yüzden 370. sayfada olmak benim için büyük bir hız - yalnızca 2 günde-.
Hatta şu an bile aklım kitapta saat 6 olsa, çıksam, metrobüscükte otursam da kitabımı okumaya başlasam diyorum ama tabi bu oturma kısmı bayağı zor- muamma :)
Aaa metrobüs demişken aklıma geldi. Oturmuş kitabımı okurken bir baktım yanıma bir amca- belki de dede ama yakışıklı tatlı bir dede- oturdu. O da kitap okuyordu. Tabi benim de hemen gözüm kaydı okumaya başladım :) Ve sonunda dayanamayıp kitabın adını sordum. -Şu sayfaların üzerinde kitabın adının yazmaması olayını sırf bu yüzden sevmiyorum arkadaş!-
Amca da kitabın ön kapağını gösterdi -Dam Brown Cehennem-. Bu sabah metrobüste bir bayanı daha okurken gördüm ve cuma günü iş çıkışı gidip almayı düşünüyorum o kitabın hakkında yapılan yorumlar da süper-
Ve elimdeki kitabı önceden okuduğunu çok güzel bir kitap olduğunu kitap okumayı seviyorsam bir solukta bitireceğimi söyledi ve haklı çıktı. Gerçekten böyle hemencecik bitiresim sonunu öğrenesim var...
Ayy gene bu kitabı anlatamaya başladım ben. Düştü çenem bir kere :)

Neyse gelecek yazım da;
 Jojo Moyes- Senden Önce Ben'i paylaşacağım kısmet olursa..
Sizleri seviyorum. Sevgiyle, mutlulukla ve kitaplarla kalın, Hoşça kalın ^^



12 yorum:

  1. yahu bi türlü bu kitabı okuma isteğim gelmiyor ama çok güzelmiiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mia
      kesinlikle okumalısın. gerçekten süper bir kitap bayıldım.. ve katil öyle biri çıktı ki son ana kadar tahmin bile edemedim.. bu sabah yolda gelirken yol bitsin istemedim yani okudukça okuyasım geliyordu hala aklım orda. sanırım bugün bitireceğim :)

      Sil
  2. heeey üç saat mı.
    yolda bile okuyabilirsin o zaman okuyabiliyorsan, yolda okuyamam ben.
    şu moyes kitabını okuycem ben de.
    aklından sayı tut okudum. iyi macera.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeepcimmm
      evet tam 3 saat hatta bazen daha fazla. mesela bu sabah 1 saat 40 dakikada geldim.. ama normal de 1,5 saate bitiyor işte :)
      evettt okurum hem de çok severim yolda okumayı.. tabi saygısızın biri tepemde bağıra bağıra telefonla ya da arkadaşıyla konuşmadığı sürece...
      sen okuyamazsın tabii gözlemci deep kitaba odaklanırsa nasıl yazacak o kurguları :)
      dedektif deep bu kitabı okumamış olsaydı çok şaşırırdım zatennnn :)

      Sil
  3. İşinin uzak olması kötü ama kitap okuyabilecek olman güzel. Okuduğu kitabı paylaşan blogerları seviyorum. Bize seçim yapma kolaylığı sağlıyor. Kitabı okumadım ama yavaş okuyan birini bu kadar sürükleyen kitabı çok merak ettim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pe hito~~
      kesinlikle çok güzel.. hatta bence yazar bu kitabın devamını getirmeli mutlaka.. kafamda bir sürü cevapsız soru kaldı
      :)
      bir sürü akıl oyunu ve adrenalin.. ben sevdim yanii :)

      Sil
    2. Böyle kitapları ben de severim. Elimdekileri bitirince deeptone'unda paylaştığı bir kaç kitaba bunu da ekledim. Alıp okumak için sabırsızlanıyorum.
      :)

      Sil
    3. aahh deep'in kitapları.. okumam gereken kitapları düşünmek yetmiyormuş gibi bide sevgili deep neredeyse hergün yeni bir kitap paylaşıp bana adeta aslı bütün maaşını kitaplara yatır diyor :)
      çoookkk seviyorum kitap okumayı, bu tada bu kadar geç varmış olmakta içimi burkuyor..
      ama olsun zararın neresinden dönersen kardır :)

      Sil
  4. Çok severek okuduğum bir kitap, yazarın diğer kitaplarını da tavsiye ederim, eminim beğeneceksindir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki kitap biter bitmez..
      Favorim dediğin bir kitabı var mı?? :)

      Sil
  5. Ben ısınamadım bu kitaba ama merak da ediyorum. Ne dersin okusam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani zevk meselesi tabi ama ben çok beğendim.. akıl oyunları falan çok zekiceydi..
      ama biraz çabuk bir son oldu hepsi o.. yani bana kalırsa okumalısın :)

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: