15 Ağustos 2013 Perşembe

EunSeok Oppa İle Harika Zamanlar ^^

Heyy Millet Seeelllaaammm!!
Ben geldim hem de süperrrr mutlu bir halde :)
Raaabbbiimmm nazarlardan korusun ama bu ara her şey süper..
Öncelikle abim, ben ve kardeşim kendi hayatlarımızı kurmadan önce biricik anne ve babamıza ev almak için krediye başvurduk.. Çokta güzel bir ev beğendik.. Lütfen dua edin sonuçlar olumlu olsun :)

Ayrıca geçen pazartesi yani bundan 3 gün önce Koreli oppam EunSeok'la buluştuk.. İnternetteki oppa fanları -hatta delilerinin- aksine ben Koreli erkekler benden büyük olsalar da onlara oppa demem diğer arkadaşlarımdan biliyorsunuz zaten hiç birine oppa diye hitap etmiyordum.. Ama EunSeok Oppa kendisine oppa dememi istedi ve ben de memnuniyetle kabul etmekle beraber ona neden en başından oppa demek istemediğimi anlatmaya çalıştımmm :)
Not: Oppa Korece abi-ağabey demek ama Koreli kızlar erkek arkadaşları kendilerinden büyük olunca erkek arkadaşlarına-sevgililerine- da oppa diyorlar. Ve bizim internette fenomen olmuş durumda bu oppa olayı.. Kötüye kullanım var yanii (:

Normalde EunSeok Oppa'yı Kore'nin Melekleri sayfamda bulduğum bir arkadaş karşılayacak, gün boyu ilgilenip en son benim iş çıkış saatime yakın otobüse bindirip gönderecekti ve biz de amcamlara gidecektik..
Ama arkadaşımın planları değişince oppa havaalanında kaldı.. Daha önce Sabiha Gökçen'e hiç gitmediğimden aptala döndüm resmen ama bu noktada da CouchSurfing imdadıma koştu.. Oraya yazarken baya tedirgindim aslında ne yazık ki internet ortamında Türk erkeklerini rezil eden bir kesim var ama gerçekten bana cevap veren herkes çok inceydi ve aptalca olan tüm tepkilerime de gayet mantıklı cevaplar verdiler (:


Sonunda oppa Havaş'la Taksim'e geçti.. Falan Filannn..

Onu çalıştığım yere yakın olan bir alışveriş merkezine götürdüm. "Burada yemek yeyip dinlen ben 6'da geri döneceğim. Kusura bakma oppa" dedim.. Ama o halinden memnundu.. Defalarca "üzgün olmana gerek yok Aslı seni gördüğüme çok sevindim. Beni ağırlayacağın için tekrar teşekkür ederim" falan dedi (:

Saat 6:00'da çıktım ve 6:10 gibi buluştuk.. Tam oppanın yanına giderken telefonum çaldığı için onunla konuşamadan yalnızca hareketlerle gideceğimiz yeri göstermeye çalıştım. -çok kabacaydı bence ama napim telefon görüşmem de önemliydi.-

Durakta ben telefonla konuşurken Oppa da fotoğrafımı çekmiş.. Aslında diğerini daha çok beğenmiştim ama oppa bunu göndermiş..  Olsun bunu da çok beğendim ki.. :)

Telefon görüşmem bittikten sonra tekrar özür diledim. O da bana "neden bu kadar çok özür diliyorsun. Önemli değil ben iyiyim" falan dedi :) -Gerçekten ne kadar çok özür diledim ben böyleee :)-

Otobüsümüz geldi ve bindik.. Otobüsteki herkes dönüp dönüp çaktırmadan bize bakıyordu :)
Gerçi oppanın koca valizi ve çantasını görüp bakmamak ne mümkün :)

Eve geçmeden önce markete girdik ve akşam için bir şeyler aldık.. O sıra oppa reyonların fotoğraflarını çekti ve gördüğü her yeni rafta "wwaaaoowww" falan dedi :)

Çeşit çeşit peynirler, yoğurtlar, tereyağları çok ilginç geldi ona.. Benim favorim olan peyniri falan sordu ve o da denesin diye kahvaltılık bir şeyler de aldık (: -tabi ki benim sevdiklerimden-
Markette ve serviste de bakışlar üzerimizdeydi elbette ki (:

Evin önünde servisten indiğimiz de yengem ve çocuklar camda heyecanla bizi bekliyorlardı :)
EunSeok onlara "Merhaba" deyince benim kuzen mutluluktan deliye dönerek "Annyeonghaseyo Oppaaaaaaa!!" diye haykırdı resmen :) Tabi doğal olarak mahalledeki herkeste gözlerini üzerimize dikti :)

Oppa duş falan alıp kişisel bakımını yaparken biz de yemek yaptık yengemle birlikte..

Bu arada cidden şu Korelilere hayranım.. Ben tek bir cilt bakım ürününü bile düzenli kullanamazken adamlar-kadınlar tatilde bile losyonlarını yanlarında taşıyorlar :)

Yemekler pişerken facebookta takıldık.. Oppanın arkadaşlarına falan baktık..
Sonra oppa mesajlarına bakmak istedi ve "sorun olmaz dimi" dedi ben de ona "sorun yok oppa biz Korece bilmiyoruz istediğini yazabilirsin onlara :)" dediğimde kahkahalar attı :) O sırada fotoğraf makinesini kapan sevgili kuzenim durup durup fotoğraflar çekti :)


Oppanın şapkasını takınca nasıl değişik bişi oldum ben öyleeee :)

Benim minik kuzenler ve oppa :) Erkek kuzenle aralarında iyi maç ve oyun muhabbeti geçti.. Oppa gerçekten çocukla çocuk büyükle büyük olabiliyor :)


Oppaa bana bir şey gösteriyor ama ne hatırlayamadım şimdikkk :)

Gecelerin yalnız kadını olmuşum burada EunSeok Oppama tekrar teşekkür ederim bu güzel kareler için ^^

Yemekten önce oppa bize chopstick hediye etti ^^
Bizim ufaklıklar da hemen denemeye çalıştılar ve bir yemek öncesi kahkahası koptu evdeee :)

Oppa bizimkileri izlerken gülmekten öldü resmen :) Ondan sonra da benim ufak kuzeni kendi elleriyle besledi.. Bizimkisi yemek yemeyi çok sevdiğinden "offf bu ne yaaa açlıktan ölürüm ben bununla bana kaşık verin bana ne yaaa" diye söylendi (:


Sofra kurulduktan sonra amcam geldi ve EunSeok Oppa amcamı görünce hemen ayağa kalktı.. Çok saygılı ve cana yakın tatlı biri benim oppam yaaa (:

Yemeğe oturduk ve güzel bir yemek sohbeti başladı.. Oppa yengeme yemekler için çok teşekkür etti ve çok güzel olduklarını söyledi.. Yoğurt çorbasına da çok şaşırdı :) Yoğurdun ev yapımı olduğunu söylediğimde de amcama dönüp "çok şanslısınız" dedi...

Bir ara sofrada yaş muhabbeti döndü EunSeok Oppa'yı 22-23 yaşında falan sandı bizimkiler.. Oppa'ya bunu söylediğim de inanılmaz sevindi, "sakın gerçek yaşımı söyleme genç olduğumu düşünmeleri çok güzel" dedi ve ona amcamın kaç yaşında olduğunu sorduğum da "sanırım 40" dedi. Ben de onaaa "sen bittin amcam seni öldürecek neee 40 mı?" falan deyip güldüm..
O kadar tatlı bir muhabbetti ki anlatamam gülmekten yemek yiyemedim yani :)

Bu arada EunSeok Oppa profesyonel fotoğraflar çekiyor. Bize de ailece fotoğraf çekebilir miyiz diye rica da bulundu.. Amcamı ikna etmek biraz zor olsa da sonunda fotoğraflar çekildi..

Oppa tripod ve makineyi ayarlamaya çalışırken çekmiş bunu :)

İşte benim en küçük amcam ve ailesi ^^

Oppa ve Biz ^^

Sonra oppa amcama yengemi öpmesini söyledi ve ben de ona çocuklarının önünde öyle bir şey yapamayacaklarını böyle bir şeyin Türkiye'de normal olmadığını söyledim.. Hemenn özür dilemeye başladı.. Ama bu muhabbeti bizimkilere translate etmedim tabi kide :) Yalnızca çift olarak normal pozlar verdiler :)

Benim Tatlı Çiftimmm :) Sevgili yengem ve amcama beni kırmayıp Oppamı ağırlamama yardım edip izin verdikleri için buradan tekrar teşekkür ediyorum. Malum bizim oralarda böyle şeyler pek hoş karşılanmıyor :)

Kıyafetlerimizi değiştirdik ve dışarı çıktık.. Devamı bir sonraki yazımda  olacak..
Eğlence ve gezmeler buradan sonra başlıyor.. Bekleyin!! :)

Sevgilerimle,

31 yorum:

  1. Oppa ile ilgili bir yazı =)
    http://hayalikelimeler.blogspot.com/2013/08/kuru-fasulye.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tteddd
      yazıya bir göz gezdirdim ama üslubu bana hitap etmediii (:
      oppa olayı aslında Kore'de çok güzel ve önemli bir olay.
      biz nasıl bizden büyük birine ahmet abi mehmet abi diyorsak onlar da oppa diyorlar ama Türkiye'deki ergenlik dönemi gençleri bu olayı perişan bir hale getirdi ne yazık ki..
      ayrıcaaa ben Korelileri ayırt edebiliyorummmm :)
      öyle bir sıkıntım yok yanii ^^

      Sil
  2. ayırt etmen süpermiş valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tedcim :)
      hehe bu bana ekstra özel bir şeymiş gibi gelmiyor kiii..
      bir yerden sonra gözlerinin ve beyninin algısı değişiyor.
      hatta insanların onları nasıl birbirine karıştırdığını anlayamamaya başlıyorsun :)

      Sil
  3. Waoww süpersin vede çok şanslı. Bende korelilere hayranım ilgimde acayip yüksektir. Ama herkes senin gibi ağırlayamıyor, senin kadar şanslı olmak isterdim. Bende mesela Lee min ho'yu Kim bum'u falan ağırlasam evimde ama nerde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahh kuzum onları anca hayallerimde ağırlarım ben de :)

      haftaya da Koreli arkadaşım Yeji gelecek 3-4 gün kalacak ama o :)

      eskiden ben de çok imrenirdim.. ama bir zaman sonra ikna ediyorsun işte aileni..
      tabi erkeklere hala izin yok. Eun Seok oppa bir istisna olarak kalacak ne yazık kii... (:

      Sil
    2. Bende senin gibi böyle ağırlasam banada erkeklere izin olmazdı. Ama lee min ho ya ailem istisna yapardı herhalde. Ben zaten ailemle yaşamadığım için bana hiç bir erkeğe istisna olmaz ama lee min ho ya yaparlardı. Yapmasalarda bir otele yerleştirirdim en azından :) allahım düşüncelere bak adam geldide oteli kaldı. :D Aman ya nese çok şanslısın dediğim gibi ;)

      Sil
    3. Duyguuu
      sen de benim gibi minozsun yani desene :)
      hayaller her zaman olmalıdır bence. ben çok severim hayal kurmayı :)
      sen nerede yaşıyorsun ki tatlım? istanbul'daysan bize katılabilirsin :)

      teşekküürrrllleerrr :)

      Sil
    4. Evet bende minozum. hemde lee min ho'nun ilk dizisinden beri. Ama malesefki size katılamam İstanbul'da yaşamıyorum. Sende gün gelirde min ho'yu ağırlarsan selamımı söylersin artık :D

      Sil
    5. Duygucumm (:
      yorumuna cevap verdim ama yayınlanmamış sanırımmm..
      ben de ilk minozlardanım ^^
      ama city hunter'dan sonra oppama küstttümm :P

      ahhh neden olmasın selam da neymiş senin için imza bile alırımm :)
      kekekeke

      Sil
  4. hehe herşey çok tatlı yine.
    sölediğin tüm hoş ayrıntılar.
    fotolar.
    yazın anlatışın.
    hepsi hepsi.

    bu yazıyı okudum ama özür dilerim yani.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeeepppp
      heheheh en son yaptığın espriyi anlamam için bir kaç saniyeye ihtiyacım oldu ne yazık ki ama anladddımmm :)

      sen de hep hep hep çookk hoşsun kiii :)

      Sil
  5. ama valla bak bu yazıda sölediğin herşey, sevimli, muzip yani.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsi
      ayy çok teşekkür ederim utandım ama baaakkk :)

      Sil
  6. Ne güzel bir ailesiniz siz öyle. Arkadaşını da en güzel şekilde ve keyifle ağırladığını görüyorum. Yine gelir umarım..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pe hitoo
      teşekkürler güzel kalpli arkadaşım (:

      ummmaaarrrrııımmm :)

      Sil
  7. hihihih :)) hep çok tatlısınızzzzzzz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilknurcummm
      o senin tatlılığın kuzummm (:
      bu arada oppa da bizim gibi fotoğrafçı
      gerçi onun kadar profesyonel olmam için 5-10 fırın ekmek yemem lazım :D

      Sil
    2. hiii sakın o kadar yersen yerinden kıpırdayamazsın.
      :)

      Sil
    3. deeeepppp
      hahhahahaa ayyy ne güldümmm anlatamaaaammm :D
      sen çok yaşa e miiii :)

      Sil
  8. Ya asli cok guzel ben de evimde lee min ho'yu agirlasam fena olmazdi ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe erçinn
      Aman Allah'ım bir minoz daha mıııı (:

      Sil
    2. Tabi baska oppalar da var ama min hi cok farkli yeni dizisi var ya sabirsizlikla bekliyorum :) bu arada biz blogdan bloga yazisiyoruz :)

      Sil
    3. MinHo forever benim için blogumun adı bile öyle (:

      evet evet öyle oldu ama güzel olduu :)

      Sil
    4. Super bak ortak ozelliklerimiz ortaya cikiyor :)

      Sil
    5. ayşecimm
      evet blog sayesinde çok fazla ortak özelliklerimin olduğu arkadaşım oldu (:

      Sil
  9. matmazeella.blogspot.com/2013/08/misafir-gunu-var-sen-de-gel.html?m=1 asli bu etkinlige katilsana ben katildim,belki birbirimize bir seyler yazariz :)

    YanıtlaSil
  10. matmazeella.blogspot.com/2013/08/misafir-gunu-var-sen-de-gel.html?m=1 asli bu etkinlige katilsana ben katildim,belki birbirimize bir seyler yazariz :)

    YanıtlaSil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: