27 Kasım 2015 Cuma

Okudum Bitti - DESTAN / ÖZGE ERKİN ~~

Selamlar!! (:

Birkaç post önce belirttiğim üzere uzun zamandır okuduğum ama hakkında yorum yazamadığım kitaplar hakkındaki görüşlerimi karışık bir düzende yazacağım...
Önceki yazımda Lynne Matson'a ait Ada adlı kitap hakkında yazmıştım. Bu yazımda da fuardan hemen sonra alıp okuduğum ve iki gecede bitirdiğim DESTAN'ı yazmaya karar verdim. Hazır henüz bitirmiş ve tüm duygu yoğunluğunu içimde taşıyorken yazmak en doğrusu olur he ne dersiniz? :)

Öncelikle her zaman olduğu gibi tanıtım bülteni karşınızda;
Cehennemde yanmak da, cennete kavuşmak da yasak...
Bedeninin arafında sıkışıp kalmış, ruhu ikiye bölünmüş bir adam ve her iki yaralı ruha da şifa olacak bir kadın...
BEN DEVRAN,
Kaleminden satırlara aşk damlayan. Dününü bir avuç külle sonsuzluğa uğurlayan. Kalbinin atışını hiçe sayan, canı yanan yarasında tuz basan, yitik Devran.
BEN DESTAN,
Devran'ın bittiği yerden başlayan. Kalemi kırıp eline silah alan. Yarınını bir karış toprağa koyan. Kalbini söküp atan, can yakan, yaraları kanatan, acımasız Destan...

AŞK KURŞUN GİBİ; HEDEFİ BELLİ, HIZI BELLİ, İZİ BELLİ. BİR KERE İZİNİ BIRAKTI MI ÖMRÜ BELLİ...
***

Vee gelelim benim yorumuma...
Destan; çok sevdiğim Özge Erkin ablamın kaleminden okuduğum ikinci kitap, ilk kitabı Masum Koza hakkında da bir yazı yazmıştım. Merak edenler şuraya bir click click ^^

O yazımda da Destan yazan Devran'a nasıl vurulduğumu kısmen anlatmıştım ama doğrudan onun hikayesini okumak çok çok başkaydı. Efsun'la karşılaştıkları o ilk an. Birbirlerinin gözlerinde kayboluşları, Efsun'un aşkı uğruna, hem Devran'ın hem de Destan'ın kalbine sahip olmak adına verdiği o güçlü savaşı, sergilediği iradesi, Destan'ın kabul etmeme çabaları, kaçışları, vicdan azabı, geçmişin esareti, yüreğindeki mezar taşları ve en son hoş geldinleri...
Gerçekten çok severek, birçok cümlesini kendi belleğime kazıyarak okuduğum bir kitap oldu, Destan.
Elbette Wattpad'de yayınlanırken de okumuştum ve o zaman da hayran olmuştu ama kitap basılmadan önce yapılan eklemeler, düzenlemeler ile her satır sanki daha da zenginleşmiş daha da yoğunlaşmış... İnanılmaz güçlü bir kadın ve o kadının sığına bileceği kadar güçlü, kocaman yürekli bir adam...

Özge Erkin kaleminde en aşık olduğum şeylerden biri de bu aslında; onun hikayelerinde her ne olursa olsun ezik, silik, zavallı bir kadın okumuyor/okuyamıyorsunuz, çünkü onun kadınları her zaman dimdik! Hayata karşı, yaşadıklarına karşı, önlerine çıkan zorluklara karşı, hatta aşka karşı bile her zaman güçlü, iradeli, yılmayan, mükemmel kadınlar...
İşte aşkı için aşığına kafa tutan bir Efsun'dan satırlar...

Özge ablamın bir okurundan bu kare de.
Paylaşmama izin verdiği için kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum :)

Kitaplarım ve fuardan benle sevgili yazarımmm ♥



Böyle de güzel bir alıntı ile son vereyim o zaman görsellere, son sözü söyleyen Devran olsun bir kez daha ❤

Son olarak kitaba notum 5 üzerinden 4,5! Evet, bu kadar aşıksın neden 5 değil dediğinizi duyar gibiyim. Cevap veriyorum; Aklıma takılan minicik bir iki noktadan dolayı. Ne olduğunu söylersem spoiler olur ama ben daha fazla spoiler vermek istemiyorum. O yüzden bu cevapla yetinin :)

Kadına, kadının gücünü gösteren, aşka aşkı anlatan daha nice eserlerinin olmasını dilerim ablam. Umarım senin kaleminden dökülen daha nice kitabı okuma şansım olur.

Not: Ne yazık ki bazı kitapları profesyonel bir şekilde yorumlayamayacağım arkadaşlar. Zaten hep kendi samimi duygularımı paylaşan biri oldum bunu sizler de biliyorsunuz ancak çok sevdiğim dostum, ablam, canım dediğim kişilerin kalemlerinden dökülenleri yorumlarken ister istemez biraz daha yanlı ya da samimi yorumlar yapıyor olabilirim. Umarım bu durum sizlere yanlış izlenim bırakmıyordur. (:
Not2: Bu yazıyı çok önceden yazsam da kitabımız henüz raflardaki yerini almaya başlamışken paylaşmak daha doğru geldi. O yüzden zaman kaymaları vs olmuş olabilir, şaşırmayın :)


Hayat karşınıza sizin Efsun'unuzu ya da Devran'ınızı çıkarsın da sizlerin de gözleri aşkla parlasın her daim. ♥

Kocaman Sevgilerimle,


7 yorum:

  1. İlgi uyandırıcı :) Ama neden 4.5 o minik nokta ne onu çok merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ~♡ηυяѕαℓкιмι™
      ehehehe onu söylemem ama senin okursan çok seveceğine eminim. şu anda devam eden hikayeleri de var wattpad'de en azından kalemini tanımak istersen bence mutlaka bir bak :)

      Sil
    2. Kitabı okudum fakat nereden kırdığını anlayamadım gerçekten merak ediyorum.

      Sil
  2. Yeni ve genç yazarların varlığı, yeni ve genç yazar olmak isteyenler için çok cesaret verici. Seni de kutlarım ne güzel yorumlamışsın kitabı. İki günde bitiyor olmasını da akıcılığına bağlıyorum. Ben de çok merak ettim.

    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle akıcı, okurken bir yanım bitmesini istemez mümkün olan en yavaş şekilde okumamı isterken diğer yanım hadi ama noluyor bundan sonra okumak lazım diye haykırıyordu benim (:
      Benden de kocaman sevgiler (:

      Sil
  3. Wattpadde okimusrum harika bir kitap ama alıp okumak istediğimde bi türlü bulamadım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıltılı Fikirler
      Belki piyasada kalmamıştır ve yeni basım da olmamıştır ikinci el bakabilirsiniz.

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: