31 Ekim 2012 Çarşamba

Koreli arkadasımla Istanbul turu

Koreli arkadaşım Jong-ha pazar gecesi İstanbul'a geldi ve biz pazartesi sabahı onunla buluşup çok güzel bir gün geçirdik. Sizlerle bir kaç fotoğraf ve diyaloglarımızı paylaşacağım..
Umarım bir gün ben de Kore'ye gidebilirim ve bu sefer Jong-ha ve diğer Koreli arkadaşlarım bana rehberlik ederler. =)

İşte o günden birkaç kare:

Jong-Ha ile çiğköfte yiyoruz.
Daha doğrusu o kadar acı ki ben bir ısırık çiğköfteden alırken bir yudum da ayran içiyorum..  
Ama Jong acısının çok az olduğunu ve çiğköfteyi çok sevdiğini söylüyor.
Eee bilirsiniz Koreliler baharatı ve acıyı çok severler =))


Jong-ha İskenderle Tanıştı!!! :)



Jong-ha ile Eminönü Yeni Cami'deyiz. Camide ibadet edildiğini ve öncesinde abdest alınması gerektiğini, insanların ibadet öncesi tamamen temiz olması gerektiğini anlatmak hiç de kolay olmuyor arkadaşlar bilginize. Hele ki İngilizceniz benimki gibi berbat ise =))



Veee o günü hatırlamam için Jong-ha'dan küçük bir hediye;
1000 Won-Kore Parası :)


Onunla olmak gerçekten çok güzeldi. Hepinize böyle arkadaşlıklar kurmanızı tavsiye ederim. Gerçekten karşınızdakine anlatırken kendiniz de İstanbul'u yeniden tanıyıp keşfediyorsunuz.
Her  ne kadar bu şehrin trafiğinden vb. şikayet etseniz de aslında onlarca milletin aşık olduğu, görmek için can attığı mükemmel bir şehirde yaşadığınızı hatırlıyorsunuz.

----------------
Tesadüfün böylesi
Normalde Sultanahmet'te vs Koreli avına çıkar bir Koreli görünce deli oluruz öyle değil mi?
Pekkiii Boğaz turundayken ne oldu biliyor musunuz? Tam yanımızdaki masada oturan üçlü Koreli çıktı! Konuşmalarını duydum bir an içimden Allah Allah Korece değil mi bu yaa diyorum ama %100 emin de olamıyorum. Neyse kendilerinden Jong-ha ile fotoğrafımızı çekmelerini rica ettim. Tabi onlar da hiç kırmadılar şeker mi şeker tontiş bir ajumma fotoğrafımızı çekti =) Ben de kendisine 'Thank you ' derken Jong-ha da 'Gamsahabnida ' demesin mi?? Tanrım dedim demek ki gerçekten Korelilermiş. Doğru anlamışım ama nasıl onlara 'Gamsahabnida ' deme şansını kaçırır 'Thank you' derim. Ahhh!!
Bu arada bilmeyenler için söyleyeyim. Kore'de Ahjumma-ajumma (yazılışından tam emin olamadım şuan) bizim Ayşe Teyze gibi bir şey :) Yani tanımadıkları ama olgun bayanlara seslenirken kullanılan bir kelime.. Tıpkı bizim teyze gibi işte ;)

----------------
Diğer bir olay
 Jong-ha ile konuşurken gözlerine bakınca hemen gözlerini kaçırıyor ya da ne yapacağını bilemez hala geliyor. Önceden çok duymuştum onların (Asyalıların) göz temasında bulunmaktan kaçtıklarını ama insanın gözlerine bakmadan da konuşulmaz ki dimi ama? Alışması lazım biz Türk milleti olarak böyle gösteriyoruz tepkilerimizi. Öööyyyyllleeee uzaktan uzaktan başımızı eğip selamlayarak değil :P

----------------
Veda Vakti
Tabi her güzel şey gibi bu güzel günün de sonuna geldik.. Bilirsiniz Kore'de sarılıp öpme adeti yoktur ama aksine bizler de birbirimize sarılmak için resmen bahane ararız :D
Vedalaşırken Jong-ha'ya sarılınca yüzünde oluşan ifadeyi görmeniz lazımdı. :)) Çok utangaç ve tatlıydı. Bir an ne söyleyeceğini şaşırdı. Ben de ona Türkiye'de insanların vedalaşırken birbirlerine sarılıp 'kendine iyi bak, tekrar görüşürüz' vb cümleler kurduklarını anlatmaya çalıştım.(tabi sevgili ingilizcem ne kadar anlatmama izin verdiyse o kadar :D)
İçimde buruk bir mutluluk vardı. Geçirdiğimiz güzel günün mutluluğunu yaşarken vedalaşma vaktinin gelmiş olmasının hüznü de sarmıştı anlayacağınız.
Ne ben geri dönüp durağa gitmek istiyordum ne de Jong-ha. Sanki burayı çok iyi biliyormuş gibi önce sen git demesin mi bana =)) Tekrar teşekkür ettim kendisiyle tanıştığıma çok memnun olduğumu, bu günü hiç unutmayacağımı söyleyince o da bana çok çok memnun olduğunu her şeyin onun için özel olduğunu ve asla unutmayacağını veeee beni mutlaka Kore'ye beklediğini söyledi. Yaniii Kore'ye gidince rehberim hazır arkadaşlar :P Benimle gelmek ister misiniz? =)))

İşte böyle güzel bir anının da sonuna geldik... Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Gamsahabnida ^^

16 yorum:

  1. bayıldım bayıldım bayıldım canımm
    çok hoş ya bu denli sıcak bir insanla karşılaşmak çok şanslıymış koreli arkadaş sen gibi bir rehberi olduğu için dilerim sende onun yaşadığı yerleri görme imkanına erişirsin
    yanlış anmısamıyorsam onları nvasabi denilen deheşt bi acıları varmış bitkisel bir baharat olmalı bir filme geçiyordu wasabi diye...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aay çok teşekkür ederim canımm.. ^^
      asıl ben kendimi ona rehberlik edebildim diye çok şanslı hissediyorumm =)
      ayyrııcaa adı wasabi mi tam hatırlayamıyorum ama evet tam bir acı delisi bunlar.. bütün yemeklerine aşırı baharat ve acı koyarlar öyle tatlı falan da çok sevmezler (:

      Sil
  2. hangi koreyi hayal ediyorsun peki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki de güney..
      Kuzey Kore'de yaşayamam asla.. orası çok katı kuralları olan bir ülke..
      kardeş ülkeler, hatta aynı ülkeler ama işte tamamen farklılar.. kuzey kore'de kıyafet yönetmeliği bile var bildiğim kadarıyla yani belli renkleri falan giyebiliyorsun gibi..

      Sil
  3. :) dilerim bir gün kuşlar gibi sınır nedir bilmeden seni mutlu eden bütün güzelliklerin içinde özgürce uçup aşk dolu bir ömür yaşayasın. kuzey ve güneye dair oluşmuş önyargılardan kurtulmana belki yardımcı olur bu film,sevgiyle
    http://politikfilm.net/filmler/1248-dongmakgol-a-hogeldinizwelcome-to-dongmakgo-filmi-izle.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır kesinlikle ön yargı değil.
      ben sadece okuduklarımı söyledim. bu kuzey korelileri sevmediğim anlamına gelmiyor. sadece o ülkede yaşamanın benim için zor olacağını ifade etmeye çalışmıştım. çünkü kuralları ve baskıları sevmiyorum (:

      Sil
  4. kuralları ve baskıyı bende hiç sevmiyorum ama kapitalist sömürü dünyasında yaşamayı bana zorunlu kılıyorlar :)))

    keşke bi martı olsaymışım

    YanıtlaSil
  5. Yazını çok beğendim! Umarım arkadaşlığınız daha nice uzun süreler devam eder. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindimmm (:
      aahh iyi dileklerin için de teşekkür ederim ama pek sanmıyorummmm.. öyyyleee çok güzel bir kız da değilim ama yine de kız arkadaşı bu fotoları görünce deli döndüğünden artık yalnızca ara ara selamlaşıyoruz hepsi o (:

      Sil
    2. Kendine haksızlık etme bea, bırak o kaybettiğine yansın. Demek kız arkadaşının lafına bakıp arkadaşları ile arasına mesafe koyuyor bide, huh! Boşver elbet daha iyisini buluruz. =)

      Sil
    3. heheheh tabi ki de öyle değill..
      o bi şey demedi ki.. yani kız arkadaşım kıskanıyor konuşmayalım gibisinden şeyler söylemedi kii..
      sadece ben ilişkisinde sorun olduğunu bile bile öyylleee kanka kanka takılmak yerine daha mesafeli bir arkadaşlık olmasını tercih ettim..
      çünkü kızı anlayabiliyorum. biz kız milleti olaraktan sevdiğimizi kilometrelerce uzaklarda olan birinden bile kıskanma potansiyeline sahibiz yanii (:

      Sil
  6. bayıldımm bende istiyorum çok şanslısınn :D :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe 22 ağustosta bir Koreli arkadaşım daha gelecek İstanbul Kapadokya ya da Pamukkaledeysen onunla buluşabilirsin bence :)
      yani neden olmasın (:

      Sil
  7. üniversitenin en güzel yanı da her milletten insanla tanışma imkanı bulman :)
    bizim sınıfta da orta asyadan gelenler vardı..
    sonra bir tanesiyle ev arkadaşı bile oldum :)
    ben de herkese tavsiye ederim böyle arkadaşlar edinmelerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Sevim
      Bloguma hoşgeldin :)
      Cidddi misinn? Ahh ben kimseyle ev arkadaşı olamadım ne yazık ki ama çok isterim yaaa çok şanslısın :)
      Kesinliklee bence de herkes yapmalı bunu! :)

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: