13 Kasım 2015 Cuma

Okudum Bitti - ADA / LYNNE MATSON ~~

Selamlar!! (:
Bilenleriniz vardır elbet ama bilmeyenler için tekrar söylemiş olayım; bir süredir bilgisayarımda bazı sorunlar vardı -minik yeğen tarafından sökülen tuşlar gibi...- ve ben de inatla yaptırmıyordum. Ama sonunda dayanamadım ve geçenlerde servise gönderdim kendilerini... Dün de en son eksiklerini tamamladım. -yeni bir batarya gibi...- Yani anlayacağınız artık emektarım ile yeniden kavuşmuş bulunmaktayız :) Eh fırsat bu fırsat uzunnn zamandır okuduğum kitaplar ve izlediğim filmler hakkındaki görüşlerimi yazmaya başlayayım öyle değil mi? :))

İlk tercihim -nedenini ben de bilmiyorum ama :)- Lynne Matson'ın yazdığı Ada kitabından yana oldu. Kendi yorumumdan önce klasik tanıtım bültenini paylaşıyorum aşağıda.

Tanıtım Bülteninden;

"Tamam, İşte durum şu. Buraya ergenlik yıllarındayken, on üç on dokuz yaş arası bir yerde geliyorsun. Bir yılın var. Ya bir kapı yakalarsın ya da..." Durdu, safir gözleri alevler içindeydi, kendisi tutuşacak zannettim. "Ya da?" diye bastırdım. "Ölürsün." Gizemli Nil Adası'nda kurallar belliydi. Bir yılınız vardı. Kaçmak ya da hayatta kalmak için tam 365 gün.


On yedi yaşındaki Charley kuralları bilmiyordu. Hatta nerede olduğundan bile haberi yoktu. Hatırladığı son şey sıcak hava ve kendinden geçtiğiydi. Uyandığındaysa kayalık bir arazide çırılçıplaktı. Kaybolmuş ve yalnız hisseden Charley, adada uzun süre hiçbir insana rastlamamıştı, ta ki gençlerin lideri Thad ile karşılaşana kadar. Artık, adadan kaçmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmişti… ve tabii bir de âşık olmanın. Thad'in zamanı doluyordu ve Charley, geleceklerini kurtarabilmek için önce Thad'i kurtarması gerektiğini fark etmişti. Ancak tehlikelerle dolu bu adada en büyük tehdit zamandı!

***
Kitap hakkında benim yorumuma gelecek olursak, genel olarak akıcı, çok sıkmayan bir kitap -zira yalnızca 2,5 günde bitirdim.- ama okumayı düşünen herkese söylediğim gibi her ne kadar 13-19 yaş arası çocuklar üzerinden işlenmiş olsa da benim aklımda hep 20-35 yaş aralığı canlandı. Yapılanlar, verilen mücadeleler, grup liderliği, iş paylaşımları o kadar düzenliydi ki bir türlü bir çocuk topluluğunun bu kadar sistemli, programlı, ileri görüşlü olması fikrini oturtamadım kafama. Elbette bu benim problemim, kitabın ya da kurgunun bir suçu yok :) Ama işte ben yorumlarımda hep kendimi yansıtırım ya o yüzden bunu söylemesem rahat edemezdim :))
Neyse efenim... Serinin bir sonraki kitabını gayet de merakla bekliyorum. Charley ve Thad'e neler olacak, geri dönenler gerçekten hayatlarına kaldıkları yerden devam mı ediyorlar, adada ölenler gerçek hayatlarına dönemeden ölüyorlar mı, 100 gün sonunda gerçekten ölünüyor mu, taşlar ve üzerlerindeki işaretler, notlar ne anlam ifade ediyor, Nil'in sırrı ne vs vs... soruları dönüyor kafamda ve eminim okuduktan sonra sizlerde de benzer durumlar olacaktır. O yüzden kitabın vasat, başarısız olduğunu söyleyemem. Ama mükemmel de değildi ne yazık ki... Vaktiniz varsa ve bir zamanlar Lost'u çok da severek izlediyseniz Nil Serisi'ne bir şans vermelisiniz bence :)

Son olarak kitap yorumlayan birçok blogger arkadaşımın yaptığı gibi bundan sonra ben de 5 üzerinden puanlar vereceğim yorumunu yazdığım her kitaba.
Bu durumda da ADA'ya puanım 5 üzerinden 3,5 :) Öyle şey mi olur demeyin. Ben yaptım oldu :)

Not: Yarın fuara gelecek olan blog ve kitap dostlarım ben 15:00 - 18:00 saatleri arasında Müptela Standında çok sevdiğim dostlarımla birlikte olacağım. Özellikle 16:00-18:00 arası Zeynep'imin imzasında standdan ayrılmayı düşünmüyorum. Oralara kadar gelmişken bir tanışmak isterseniz standa gelip çekin kolumdan bir tanışalım, sarışalım :)
Huzur, mutluluk ve kitaplarla dolu çok güzel bir hafta sonu dilerim hepinize.

Kocaman Sevgilerimle,


10 yorum:

  1. çiçek pasajının arkasında :)

    kitabın adı da kapağı da ne güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone
      ay bilmiyorum oraları hiç ama bilindik bir yer bu pasaj galiba :)
      evet mavi sevdiğim bir renktir benim de <3

      Sil
    2. bilirsin ya, galatasaray lisesinin karşısı, çiçek pasajı tarafı, nevizade bilirsin yaaa :)

      sen de yayınlayabilirsin ki, reyhanenin hoşuna kaçar :)

      Sil
    3. aaa Nevizade'yi bilirim tabiii. desenize bildiğimiz bir yer o zaman burası :))
      Ziyarete gideceğim onları da ;)

      Sil
  2. Ne kadar şirin bir blogun varmışşş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dreamella_
      Çookkk teşekkür ederim, inanılmaz mutlu oldum böyle düşünmene :)

      Sil
  3. Bende Dreamcime katılıyorum, çok şirin :)
    Bu kitabı çok satanlar listesinde görmüştüm, inceleme fırsatım olmadı ama sizden 3,5 almış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni
      Sana da Dreamella'ya tekrar çok teşekkür ederim :) <3
      Benden 3,5 almış olmasına bakma :) lost ve benzeri eserleri seviyorsan bunu da seveceksindir çünkü 4-4,5 verenler de var... bana sadece işleyiş olarak 17 yaş aralığı gibi gelmediğinden öyle bir puan verdim sanırım en çok :)

      Sil
  4. 100 degil 365 gün hatta 6 saat 😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız
      AA ben niye 100 diye hatırlayıp öyle yazmışım 😂😂

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: