30 Ekim 2013 Çarşamba

Yumi-chan / Yumika & Ben ~~

Herkese Selammm,
Bildiğiniz üzere - bilmiyor da olabilirsiniz tabii- annecim artık evde misafir ağırlamama izin vermiyor. Ben de o yüzden küstüm tatil günlerim de bile odamdan çıkmıyorum yaklaşık 10-15 gündür.

Dün daha önce numaramı bıraktığım Turizm şirketi çalışanı beni aradı ve onlardan daha önce tur alan genç bir Japon kızın yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.
Annemle triplendiğimden önce kabul edemedim evde ağırlamayı ve arkadaşlarımla iletişime geçmeyi denedim ama onlardan geri dönüş alamayınca gururumu bir kenara atıp - ki bu benim için çok zor bir şeydir- annemle konuştum..

Yumi Kapadokya'dan Pamukkale'ye geçerken cüzdanını çaldırmış. Banka kartı, parası, kimliği her şeyi gitmiş doğal olarak.. Turun parasını önceden ödediği için İstanbul'a geri dönebilmiş ve turu aldığı turizm şirketinin çalışanıyla görüşmüş bana yardım edebilir misiniz diye.. Bunları anneme anlatınca ee tabi kız annesi yüreği el vermedi ve SON DEFA izin veriyorum dedi altını çize çize Son Defa.


Malum 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ı biz de arkadaşlarımla buluşup Beşiktaş'a gitmeyi ve havai fişek gösterilerini izlemeyi falan planlıyorduk ama son dakika onları arayıp durumu anlattığım da onlar da çok üzüldüler Yumi'nin durumuna ve buluşma saatimizi planlarımızı vs revize etmek durumunda kaldık..

Ben Sultanahmet'e gidip Yumi'yi aldım Shiny Turizm'den.. Onu gördüğüm de koltukta iki büklüm uzanmış arkasını dönmüştü önce uyuduğunu sandım ama sonra sesimi duyup bana dönünce baktım gözleri nemli nemli.. Oradakilerle sorun yaşadığını düşündüm ve hemen "Hadi Kalk Gidiyoruz" dedim kocaman kocaman gülümsemeye çalışarak..
Ofisten çıkar çıkmaz hüngür hüngür ağlamaya başladı Yumika.. O kadar üzüldüm ki ne yapacağımı bilemedim.. Adlarımızı bile söylemedik birbirimize hiç bir şeyimizi bilmiyoruz ve kız gözlerimin önünde ağlıyor. Dayanamadım ve sarıldım buna. "Lütfen artık ağlama. Burdayım yanındayım yardım edeceğim sana.. N'oldu? Seni incitecek bir şey mi söylediler? Yoksa cüzdanını kaybettin diye mi üzülüyorsun. Lütfen artık ağlama" falan demeye başladım ama Yumi'nin gözlerinden yaşlar oluk oluk akıyor hala.. Bir kenara geçtik bu iyice ağlayıp rahatladı ve ondan sonra anlattı her şeyi tek tek.. Tabi onlar Yumi'nin çok özeli olduğundan sizlerle paylaşamayacağım..
Neyse tramvay yolu boyunca Eminönü'ne doğru yürüdük.. O sıra işte Yumi iyice açıldı ve bana İstanbul'a neden geldiğini, neler yaşadığını ve ne konu da yardıma ihtiyacı olduğunu vs daha ayrıntılı anlattı..

Eminönü'nden otobüsle Şişli'ye gittik ve arkadaşlarımla buluştuk.. Onlar da Yumi'yi görür görmez "bu ne gözleri nasıl şişmiş böyle? Ağladı mı bu kız" falan dediler.. Onlara da anlattım olanları..

Kızlarla biraz takılıp yemek yedik.. Sonra Yumi'yi markete götürdük ve birkaç kişisel ürün aldık.. :) O da "Kızlarla olmak çok güzel!" diyerek mutluluğunu ifade etti bize..
Daha sonra benim evime gittik ve Yumi'yi hemennnnn banyoya soktum.. Duş aldıktan sonra 2 gündür yollarda olduğunu duş bile alamadığını ve kendini çok kötü hissetiğini söyleyip defalarca teşekkür etti.. O kadar saf, tatlı, iyi kalpli ve çocuk ruhlu bir insan ki şu hırsızlardan bir kez daha nefret ettim..
Daha sonra cafe'ye vs gittik ama onları sonra anlatacağım..

Şimdi şu hırsızlık olayına değinmek istiyorum.. İnsanlar neden bir turist görünce onlara $-$ bakıyor anlamıyorum.. Yumi benimle aynı yaşta bir üniversite öğrencisi yani yalnızca 22 yaşında ve bu seyahati yapabilmek için 2 sömestr boyunca okuluyla birlikte part time işlerde çalışmış ve parasını biriktirmiş..
Yani bizlerden hiç bir farkı yok! Ve o bir kız çocuğu cebinde parası olmazsa başına gelebilecekleri düşünmek bile istemiyorum! Eğer turun ödemesini İstanbul'a dönüşlü yapmamış olsaydı bilmediği bir yerde yapayalnız ve beş parasız kalabilirdi.. Ya da buraya geldiğin de turizm şirketinin çalışanı umursamaz kötü biri olsaydı yine sokakta kalabilirdi..
Ya da benimle tanışmasaydı ailesi ona para gönderene kadar yine sokakta kalabilirdi..
Ve İstanbul sokaklarının ne kadaaarrr güvenli olduğunu hepinizin bildiğine eminim!
Lütfen arkadaşlar hem bizler hem de çevremizdekiler birbirimizi bu konuda bilgilendirirsek bu olumsuzluklar azalıp yavaş yavaş yok olur.. Lütfen ülkemize gelen turistlere para kasası ya da ucuz tecavüzlük kadınlar olarak bakmayalım..

Yumi'nin yaşadığı bu olay beni gerçekten çok üzdü.. Bana sarılıp ağlarken adeta içim parçalandı.. O kadar hayat dolu şirin bir kız ki evde kuzenlerimle oynarken ona bakınca bir kaç saat önce o ağlayan kıza hiç ama hiç benzemiyordu.. İlk gördüğüm an adeta tükenmiş, çaresiz ve yapayalnızdı. Ama evde çocuklarla oynarken hayata yeniden dönmüş gibiydi!

Çok uzun bir yazı oldu farkındayım.. Ama bunları söylemeseydim kendimi kötü hissedecektim. Sabırla okuyan tttüümmm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler..

Sevgilerimle,

10 yorum:

  1. Yumi'min basina gelen cok üzücü. Yillar önce okulumla gittigim Italya seyahatinde bende az daha soyuluyordum, son anda fark ettim. Anne'ne gelince. Kadina hak vermiyorum degil hani :) Durmadan birileri gelip gidiyor, ev otele döndü ayol. Bunun yemegi var, yatak hazirlamasi var, ertesi gün cadi kizlarin arkasindan toplamak var :)) kiki Öptüm canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahukader
      hımmm sanırım haklısınız ben de hak vermeye çalışacağım artık anneme...
      neyse ki sen ucuz atlatmışsın tatlımm..

      Sil
  2. Sen ne kadar iyi bir insansın canım.
    :)
    Ve Yumi'de çok şanslı ki senin gibi biriyle karşılaşmış..
    :)
    Bu arada senin yazını okurken bir paket milkayı yemişim :( gitti diyet...
    Öpücükler sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pe hitocummmm
      iyi olan senin güzel kalbinnnn :)
      ben de çok şanslıyım Yumi ile tanıştım ^^
      ooohhh bayılırım milkayaaaa.. ahh o kötü olmuş ama yapcek bişi yok :)
      mmuuucccuukkkkk :*
      :)

      Sil
  3. Uuuu çok üzücü ve mutlu son, dünya iğrenç insanlarla dolu ! Cici bir kıza benziyor gerçekten =) senin gibi insanların hala olması ve ona denk gelmesi çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonsuz
      evet evet çok iyi (:
      umarım hepimizin karşısına hayatımız boyunca hep iyi insanlar çıkar :)

      Sil
  4. Çok iyi kalpli bir kızsın sen! Çoğu kişinin umurunda olmaz. Çok kötü bir deneyim yaşamış. Türkiye’nin adı da kötüleniyor böyle pis insanlar yüzünden. Aynı duruma benim arkadaşım İtalya’da düşmüştü. Dikkat etmek lazım! Böyle kanı bozuk insanlar her yerde çıkıyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anarsi
      aynen öyle canım ne yazık ki her yerde var kötülükler, kötü insanlar..
      keşke hiç olmasa ama var işte :(

      Sil
  5. tüh ya neden böleyiz sahiden ya.
    illa gösteriyoz yüzümüzü.
    neyse ki sen varmışsın amaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göstermesek olmuyor zaten! :/
      sen de iyi ki varmışsınn

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: