21 Nisan 2016 Perşembe

Okudum Bitti - ALİCAN SOFU / F TİPİ AŞK ~~

Selamlar Canlarım!

Geçen hafta yazamadım, bazı durumlardan sebep. Hal böyle olunca da hazır fırsat bulmuşken dün okuduğum ve çok etkilendiğim bir kitap hakkındaki görüşlerimi yazayım dedim.
Hem hasret giderelim hem de yorum beklememiş olsun dimi? :)


Her zaman olduğu gibi önce tanıtım bülteni;
İzmirli radyocu ve şair Alican Sofu'nun ikinci kitabı. Bir ilişki biter. Gölgesi kalır. Aşk artık tek kişilik bir tutsaklıktır. 

"Unutacağım…" 
"Unutmalıyım…"

Kâr etmez. Gitmez. Unutturmaz kendini. Etrafına bir parmaklık örer gibi kalır. Kaç çentik sürer bu mahpusluk bilinmez ama duvardan silinse, yürekte izi kalır.

Alican Sofu yine ortaklarıyla dertleşiyor. Aşktan, hayattan, unutmaktan, hatırlamaktan, şiirden, dertten ve devadan dem vuruyor. Acı, bir süre sonra alışkanlık haline gelip, "Toparlamaya gerek yok. Ben böyleyim," evresine dönüşür. Hayatın zehir zemberek bir hâl alır ve sen bu durumun kişiliğinin bir gereği olduğunu düşünürsün. Korkman gereken en tehlikeli durum bu işte ortak...


Veee sıra benim yorumumda;
Dün instagram ve snapchat hesabım üzerinden yaptığım paylaşımlarla hem kitabın yazarını hem de takipçilerimi baya delirtmiş olabilirim ama n'apayım durduramadım kendimi bir türlü! (:

Bu paylaşımın altına da bırakacağım dün üzerini çizdiğim alıntıların bir kısmını!

F Tipi Aşk; elinize aldığınız gibi bitirebileceğiniz bir kitap. Kısa kısa anlatımlar var. Yazar gerçekten de karşınızda oturmuş da sizinle konuşuyormuş gibi hissediyorsunuz çoğu zaman. Hikayeler, verilen öğütler ve en önemlisi şiirler, beni nedendir bilmem çok etkiledi. Hele ki otobüste arka koltukta oturan asker çocuklardan biri Pelin'i ile konuşup "Çok özledim be kızım 6 ay ne demek! Bekle yarım saate oradayım. Görüşürüz aşkım..." deyince daha bir sızladı yüreğim... Anlatılan hikaye yazar tarafından yaşanmış mı tamamen yoksa kurgu mu emin olmamakla birlikte böyle acı dolu hikayelerin var olduğunu bilmekti belki de içimi acıtan...

Ahmet Batman, Kahraman Tazeoğlu tarzı kalemleri seviyorsanız okuyun diyor herkes ama ben Ahmet Batman'dan nefret eden biri olarak bu cümlenin Alican Sofu'ya hakaret olacağını düşünüyorum, açıkçası. Kalemi güzel, anlatımı samimi... İçinizde bir yerlere dokunuyor kelimeleri. Bir şekilde aşkı ve de ayrılığı tatmış herkesin bam teline değiyor satırları...

Alıntılar da şöyle;

"Seni tanıdığı günden beri, menzilini gözlerinden çevirmeyen bir adamdan nasıl çaldın kendini?"

"Ne vardıysa, seni yok eden
Beni benden eden
Bizi bizden
Canı bedenden eden
Lanet olsun!"

 "Biri bu yalnızlığın canına okumalıydı..."

"Herkes ayrı bir suçtan yatıyor gece rengi parmaklıkların arasında. Ama neticede buradayız işte. Vefasızlar mahallesi, asma kat..."

"Unuttun mu tam unutacaksın!
Dün yaşanmamış gibi, bugüne hiçbir şey kalmamış gibi..."

"Sevecek kimsen kalmadığında,
yine yuva olacak yüreğim sana..."

"Ne elim ne de parmağım var benim. Uzanıp da yaşını silemem gittiğim yerden. Ne olur ağlama, kurban olduğum."


Kısacası beğendim, alın, okuyun! Hatta bu cumartesi İzmir'deyseniz fuara gidip imzanızı da alıp bize havanızı atın! (: Bu kadar anlatımdan sonra puanım tabi ki de 5 :))



Keyifli okumalar!

Kocaman Sevgilerimle,

MyReal

9 yorum:

  1. o zaman önce "korefan" adlı yazıyı oku :) senin iki adet vadpet öykün de aklımda. bloguna bakıyom zaten. feyste yazdığın her şeyi okuyom :) izmir gezin, feyste rahatsız edenler.:) hadi işallah kitabın da olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsim
      bildirimler geliyor görüyorum :)
      dur İzmir yazısını da yazacağım daha!
      ay okurum hemennnn *-*

      Sil
    2. allam yareppim. o kadar dikkatsiz misin sen yaaaa :)))) bölüm başlıklarına baksanaaaa. her bölüm başında yazıların isimleri vaaar :):)

      Sil
    3. bulamadın mı dahaaaa, baktın mıı, her bölüm başındaki içindekiler sayfalarınaaa :)))

      Sil
    4. deep
      gerçekten çüş bana ama bulamadım! :/
      benim dizilerimde birkaç Kore dizisi var o kadar :/
      Link atamaz mısın? :(

      Sil
    5. ne dizisi diyon yaaaa, heey kafan mı dağınık senin, frambuazlı hayat adlı kitapta, seninle ilgili yazının adı "korefan". bulamadın mı dahaaa :) sen geldin ya bana kitabı aldım dedin yaa, beyoğluna sipairiş verip yaa, ben de o zaman önce korefan adlı yazıyı oku dedim sanaaa, nasıl bulamadın ayolcum yaa :) feyste gördün mü bak, son kitabım izmir fuarında görmedin de miiii :)))))

      Sil
    6. Aman deep yaaa ben de blogtan bahsediyorsun sanıyorum. deli gibi gittim bütün yazılarını kontrol ettim. OFF! :D :D

      Sil
  2. Hangi birini alip okuyacagiz? Ömür yetmeyecek tüm kitaplari okumaya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahu Kader
      Sorma yaa içim gidiyor benim de her yeni kitapta... 😢😢

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: