14 Mayıs 2013 Salı

Efsane Prens Jumong~~


Bir önceki yazım da Denizler İmparatorunu anlatmıştım... Söz verdiğim üzere bu yazımda da Efsane Prens Jumong'u anlatacağım..
Bu diziyi de ailemle birlikte izlemiştim. Hatta amcam,yengem, kuzenlerim vs hep birlikte ve defalarca izledik..
Hattaaa ve hatttaaa amcam için tek tek bütün bölümleri indirip cdye yazmıştım. Canı sıkıldıkça TV'de izlenecek bir şey bulamayınca cd leri takıp takıp izliyormuş hala.. Yaa ne kadar vefalı bir yeğenim görüyor musunuz??  :)

Neyse biz konumuza dönelim..
Dizimizin baş kahramanı efsanevi asker Hae Mo-Su'nun oğlu Jumong..
Komutan Hae Mo-Su bir savaş sırasında yarı ölü yarı yaşar bir halde nehre düşer onu Haebaek prensesi kurtarır. Hae Mo-Su ve prenses arasında bir şeyler başlayacakken Han Haebaek kabilesi prensesin sakladığı kişinin Hae-Mo-Su olduğundan şüphelenir ve kabileyi yerle bir eder.



Hae Mo-Su buradan da kurtulur ve yolda Yeon Ta-Bal'ın kabilesine -kimliğini söylemeden- katılır. Bu sefer sırasında Yeon Ta-Bal'ın eşi doğum yapar  - Ahh bu arada bu bebeğin adı So Seo - No.. Yani Hae Mo-Su'nun oğlu Jumong'un aşık olduğu tek kadın.. - ve Hae Mo-Su  kabileyi çok iyi şekilde koruyup Yeon Ta-Bal'ın güvenini kazanır. Olaylar böyle böyle devam ediyor..

Aynı zaman da Haebaek Prensesi Hae Mo-su ‘nun çocuğuna hamiledir ve Hae Mo-Su'nun arkadaşı olan Buyeo Hükümdarlığının prensinin yanına gider. Ve bir saray cariyesi olur

Dolayısıyla Jumong babasının Buyeo Hükümdarı olduğunu sanıyor.
Ve bir gün babasıyla karşılaşıyor. Tabi babası olduğunu bilmeden.. Babası olduğunu öğrendiğinde de çok geç oluyor ne yazık ki..


Ondan sonra başlıyor Jumong'un savaşı.. Öz ve üvey kardeşleri ile savaşacak, So Seo-No'ya büyük bir aşkla bağlanacak, Da-mul ’i yeniden canlandırıp Goguryeo İmparatorluğunu kuracak...


Kesinlikle izlenmeye  değer bir dizi.. Hatta ilk etapta 60 bölüm olacakken aldığı beğenilerden dolayı 83 bölüme uzatılmış, izlerken sanki kendiniz zafer kazanıyormuş gibi mutlu olacağınız, bazen de gözyaşlarınıza engel olamayacağınız mükemmel bir dizi...


Tabi ki her dizi de olduğu gibi bu dizide de bir aşk üçgeni var... 
İki kardeşin birbirlerine olan nefretini daha da büyütecek türden hem de..


Yalnız ben bu dizideki aşkı çok sevdim arkadaşlar.. O kadar masumane o kadar içten o kadar vefakar ki ikisi de.. Keşke böyle gerçek aşklar hala yaşınıyor olsaydı.. So Seo No mükemmel bir kadın aşkı ve sadakatiyle her zaman sevdiği adamın yanında yer alıyor ve ona çok büyük katkıları oluyor..


İşte böyle güzel bir dizi.. Dediğim gibi ben izlerken çok beğendim ve tekrar tekrar izledim.. Umarım sizler de beğenerek izlersiniz ^^
Şimdilik Hoşçakalın ^^ Annyeonghi Gaseyo


4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. kesinlikleeee.. hele ki savaşlı tarih dizileri.. bir sonraki bölümü beklerken heyecandan ölüyor insan :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. hımm bak bakk müdavimi olacağına eminimmm :)

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: