25 Eylül 2024 Çarşamba

Okudum Bitti : SADAKO - Takayuki Ishii ~~

 Selamlar Sevgili Blog Dostlarım!

Bugün sizlere biraz hüzünlü bir kitap ile geldim. 


Öncelikle Tanıtım Bülteni

Kâğıttan Bin Turna Kuşu

“Dünyanın her yerindeki tüm çocukların ve yetişkinlerin okuması gereken bir kitap.”

Hiroşima’ya atom bombası atıldığında henüz iki yaşında olan Sadako Sasaki, yara bile almadan kurtulmuştu!

Ancak on yıl sonra… Etkisi altında kaldığı radyasyonun yarattığı lösemi hastalığı sonucunda hayata gözlerini yumdu.

Sadako asla vazgeçmedi ve uzun, zorlu geçen aylar boyunca yaşama tutunmak için savaştı. Kâğıttan bin turna kuşu katlamayı başarırsa, dileğinin kabul olacağına ve iyileşeceğine inanıyordu.

Onun kâğıttan bin turna kuşu katlama kararlılığı ve hastalığına karşı verdiği cesur mücadele, sınıf arkadaşlarına ilham oldu. Ölümünden sonra, atom bombasının kurbanı olan Sadako’yu ve diğer çocukları hatırlamak adına Çocuk Barış Anıtı’nı inşa edebilmek için ulusal bir kampanya başlattılar. Elinde büyük bir turna kuşu tutan ve gökyüzüne bakan Sadako figürü olarak inşa edilen bu anıt, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler tarafından rengârenk kâğıtlardan yapılan binlerce turna kuşuyla süslenmiştir ve barışın sembolü haline gelmiştir!

“Sadako’nun kalpleri acıtan hikâyesini okumak, kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim. Yazarın, Sadako’nun ailesiyle birebir olarak iletişime geçerek hazırladığı bu kitap, küçük bir kızın kendinden sonraki nesillere, cesaretiyle ve kararlılığıyla ilham olabileceğini gösteriyor!”

Cesaretin ve umudun gerçek yaşam öyküsü...

Yazar: Takayuki Ishii
Sayfa Sayısı: 208 
Baskı Yılı: 2021
Yayınevi: Yakamoz Kitap / Sonsuz Kitap


Benim Yorumum :

Öncelikle kitap kısa olmasına karşın gerçekten çok bilgi dolu ve akıcı bir dille yazılmış. Fırsatınız olursa bence mutlaka okumalısınız. 


Ne yazık ki anlatılan her şeyin gerçek olduğunu bilmek okuduğunuz her satırla içinizi acıtıyor... İnsanoğlu nasıl bu kadar vahşi ve iğrenç olabilir diye düşünüp durdum açıkçası... Ve Japonlar gerçekten de ne kadar bağışlayıcı bir milletmiş. Böyle korkunç bir olay bizim başımıza gelmiş olsa tüm dünyayı suçlayıp intikam almak için başta ABD olmak üzere her şeyi alt üst etmek yaşattıklarını yaşatmak istemez miydik? Ne de olsa intikam almak yaradılışımızda var dimi?

Bir yandan savaşlar, acılar, yıkımlar keşke hiç olmasa diyoruz ama ne yazık ki insanoğlu gözü doymayan, korkunç bir varlık aynı zamanda. İyi de biziz kötü de... Umut ediyorum ki iyilerin çoğaldığı ve kazandığı bir gelecek vardır önümüzde. Çocukların ölmediği, huzurla, mutlulukla yaşadığı bir gelecek... 

Sevgili Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta sulh cihanda sulh!"

Puanım: 5




Yeniden görüşünceye dek kendinize çok ama çok iyi bakın.

Kocaman Sevgilerimle,


MyReal

5 yorum:

  1. Bu kitabı okuduğumda ben de turna kuşu yapmıştım :') Japonlar bence unutmadılar da şimdilik susuyorlar. Çünkü aslında geleneksel (ve katı) bir millet de gibiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar "Sadako" isimli kitapla ilgili paylaşımınızı okudum ve etkilendim. Emeğinize ve gönlünüze sağlıklar diler, teşekkür ederim. Tanıtımınıza göre gerçekten herkes tarafından okunması gereken bir kitap. İkinci Dünya Savaşı esnasında Japonya'yı durdurabilmek adına Japonya'ya atılan bu atom bombalarının insanlığa verdiği zararın boyutları ortada ve hala elinde nükleer bomba başlığı bulunan süper güç ülkeler birbirlerini atom bombalarıyla korkutmaya devam ediyorlar.

    Eğer bir üçüncü dünya savaşı vuku bulsa, emin olun elinde atom bombası bulunan ülkeler bu bombaları kullanmak için hiç tereddüt etmeyecekler.

    İnsanlık tarihinin en büyük yıkımlarından biri olan 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olan 1 Eylül 1939, aynı acılar bir daha yaşanmasın diye, savaşlar dursun diye, silahlar sussun diye Dünya Barış Günü olarak kutlanıyor.

    Yaşanan onca yıkım ve vahşete rağmen, dünya üzerindeki savaş, çatışma ve şiddet bir türü son bulmuyor. Sınırsız bir sömürü arzusuyla işleyen küresel kraliyetçiler takımının kapitalist düzeni, dünya halklarını birbirine kırdırmaya, kan dökmeye, çatışmaları kışkırtmaya devam ediyor. Başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde emperyalist güçlerin körüklediği savaşlar ve iç çatışmalar yaşanıyor.

    Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Dünya düzenini hepimiz arzuluyoruz. Bu arzumuzun bir gün gerçekleşmesi dileğimle birlikte size sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. İnsanın canını en çok acıtan da bunlardan hiç ders alınmamış olması, hâlâ her yerde savaşlar var, hâlâ nükleer bombalar var, hâlâ insanlar kendimizi savunuyoruz kisvesi altında silahlarına sarılmış durumdalar. Yazık.

    YanıtlaSil
  4. insanoğlu daha az açgözlü olabilseydi çok farklı bir dünyamız olur muydu acaba, kitap güzele benziyor

    YanıtlaSil
  5. çok sevdiğim kitaplardan :)

    YanıtlaSil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: