12 Temmuz 2013 Cuma

Küçük Mucizeler Dükkanı - Debbie Macomber ~~

Evet güzel bir serinin ilk kitabını bitirmiş bulunmaktayım..
Aslında kitap kurtlarının çoğunun bu kitabı çookkk önceden okumuş olduklarına eminim..
Ama bu postu benim gibi okuma aşkına sonradan ulaşanlar için yazayım bari dedim :)

Öncelikle şunu söylemeliyim Debbie'nin kalemini sevdim hem de çok..
E hikayeyi, yaşananları, aşkları da sevdim.. Dolayısıyla ikinci kitaba başlamakta hiç bir sakınca görmedim ve Bir Yumak Mutluluk'u bu sabah elime aldım.

Kitabın konusu çok güzel... 4 farklı kadının bir şekilde yolları kanser olan Lydia'nın açtığı tuhafiyede kesişiyor ve yazar adım adım kadınların hayatlarını, yaşadıklarını, yaşanmışlıkları güzel bir şekilde harmanlayıp bize sunuyor..

O kadar güzel anlatmış ki birinin hikayesini okurken bir diğerininkini öğrenmek için sürekli okumaya devam ettim :) Bir ara acaba kişi kişi mi gitsem diye düşündüğüm oldu. Bu çok da kolay olurdu. Çünkü Debbie herkesin yaşantısını başlık olarak o kişinin adını vererek yazmış..
Bir an Lydia'dan bahsederken bir an sonra Alix'den, Jacqueline'den ya da Carol'dan bahsedip olayları birbirinin içine karıştırmamış. Birbirleriyle hiçbir alakası olmayan 4 hayatı güzel bir şekilde, tek bir noktada birleştirmeyi başarmış. Açıkçası ben böyle birbirinin içine giren birbirine karışan anlatımların ve hayatların olduğu kitapları okurken sıkılırım. Herkesin hayatını en güzel şekilde anlamak isterim çünkü. Ama bu kitapta sıkılmadım. :)

Karakterlere gelecek olursak;
Lydia'a iki defa kansere yakalanmış bir kadın ve hayata tutunmaya çalışıyor bu tuhafiyeyi de bu yüzden açıyor zaten.
Alix hırçın kızımız bizim.. Annesi babasını öldürmeye kalkışmış hapishaneye girmiş babası da bunu ve ağabeyini terkedip gitmiş.. Kızımız da tek başına ayakta durmaya çalışıyor anlayacağız..
Jaqueline hikayemizin zengin, kaprisli hatunu.. Para, şan ve şöhretin mutluluk getirmediğini onun sayesinde anlıyoruz bu kitapta.. Eşiyle sorunları olan eşinin onu aldattığı gerçeği ile yaşamaya çalışan bir kadın kısacası..
Carol bu hikayede beni en çok üzen neredeyse ağlatacak olan kişiydi.. Bebek özlemi ile yanıp tutuşan kısır bir kadın.. Eşi Doug ile birbirlerine inanılmaz süper bir aşkları var. Bu aşkı ve evliliklerini bir bebekle daha da büyütmek istiyorlar ama tüm tedavilere rağmen Carol hamile kalamıyor kalsa bile düşük yapıyor.. Yani kitabın en hüzünlü, acı dolu kadını..

Sonlar hep bilindik Happy The End'lerden olmuş biraz klişe yani ama olsun o da güzeldi :)
En azından kitap bitince Senden Önce Bende olduğu gibi isyan etmeme sebep olup beni üzmedi aksine yitip giden aşk inancımı canlandırdı biraz biraz :)

Kısacası kitap güzel özellikle hanımlar bu kitabı mutlaka okumalısınız bence.. "Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız" sözünü ben destekliyor can-ı gönülden katılıyorum :)

Not: Görseller Google amcadan alınmıştır ^^

Şimdilik benim kitap dünyamdan bu kadar..
Sevgilerimle,

8 yorum:

  1. Guzel bir seridir sonrasinda muptelasi oluyorsun ben ikinci kez okumaya basladim kitaplari ve stresten uzaklastiriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç şüphem yok :)
      gerçekten okurken çok keyif aldım ve çok kısa sürede bitirebildim çünkü gerçekten akıcı ve güzel bir kitaptı..
      devamını okumak için sabırsızlanıyorum :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. O zaman hemen basla!! :)
      Bence Alix'in hikayesine ve kendisine bayilacaksin ;)

      Sil
  3. okucam hala bu yazarı ben deee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heeyy deep hemen başla çok sevdim bennn.. eminim sen de seveceksin :)
      yazımda söyledim yine söylüyorum bütün bayanlar okumalı bu kitabı o yüzden sen oku duyur seni takip eden sevgili bayanlarda okusunn..

      öyle öyle kocaman kocaman dağılalımmm :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. pe hito bu kitap çok güzeldi mutlaka okumalısın sen deeee
      :)

      Sil

İlk fırsatta cevap vereceğim!.. (:
I will reply your comment as soon as possible! (: